Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • smör eller olivolja till stekning
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • 600 g gröna ärtor
  • 100 g ruccola
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • salt och peppar

Till servering

  • 50 g parmesanost
  • rucola

Så här gör du

  1. Finhacka vitlöken och fräs i olivolja eller smör i en kastrull. Finhacka den gula löken, men bryn inte.
  2. Smula ner buljongtärningarna och häll i vattnet. Tillsätt ärtorna och koka i cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt ruccolan (spara lite till serveringen) och låt den koka med några minuter.
  4. Lägg i crème fraiche och mixa soppan slät direkt i kastrullen med hjälp av en stavmixer.
  5. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera soppan med hyvlad parmesan och toppa med rucola.
2 kommentarer om "Grön ärtsoppa med ruccola och parmesan"
    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Tantotanten

      Hej,
      Och tack för att du uppmärksammade oss på detta. Ja, det ska stå 1 liter vatten. Vi har nu uppdaterat receptet.
      Mvh
      Mitt kök-redaktionen