Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grön­ärtssoppa med ­bacon och crème fraiche


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 1 gul lök
  • 
1 vitlöksklyfta
  • 
200 g frysta ärtor

  • en påse färsk bladspenat

  • 1 1/2 liter grönsak eller hönsbuljong

  • salt och peppar
  • 
smör


Servering:


  • knaperstekt bacon eller sidfläsk i tärningar samt en klick crème fraiche


Så här gör du

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs i smör i en kastrull, utan att det tar färg. Rör ned ärtor och häll på buljong och koka i 10 minuter. Tag kastrullen och ställ ned den i diskhon, så är det både lättare och säkrare när du ska stavmixa soppan slät.

  2. Rör ned spenat och kör soppan knallgrön och slät. Smaka av med salt och peppar och förvara soppan kall till servering.

  3. Hetta då upp den och servera med knaperstekt bacon och en klick crème fraiche. Tänk på att bacon är salt, så soppan i sig bör inte vara alltför kraftigt saltad.