Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grissini med sesamfrön

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

30 stycken
  • 25 g jäst
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1/2 dl rapsolja
  • ca 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk havssalt

Till pensling

  • 1 ägg

Till garnering

  • sesamfrön, vita och svarta
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Smula och lös upp jästen i vatten och olja i en degbunke. Tillsätt nästan allt vetemjöl. Arbeta ihop till en mjuk deg och tillsätt saltet på slutet, cirka 10 minuter i köksmaskin. Plasta bunken och låt degen jäsa, minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på mjölat bakbord. Arbeta ihop degen och dela den i 2 delar. Kavla ut dem till rektangulära plattor, 20x30 centimeter, cirka ½ centimeter tjocka. Pensla dem med uppvispat ägg och strö över vita och svarta sesamfrön och lite flingsalt.
  3. Sporra eller skär ut 1 ½ centimeter breda remsor. Vrid dem till långa spiraler och lägg tvärs över på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa utan bakduk, cirka 20 minuter. Grädda dem i mitten av ugnen, cirka 15 minuter. Låt de kallna på bakgaller utan bakduk.