Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grissini med parmaskinka och basilikaost


Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

16 stycken

  • 150 g parmaskinka i bit

  • 25 g jäst

  • 2 dl vatten
  • 
2 msk olivolja

  • 1 tsk honung
  • 
1 tsk flingsalt

  • 2 msk hackad färsk rosmarin
  • 
cirka 5 dl vetemjöl


Så här gör du

  1. Skär skinkan i små tärningar. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, honung, salt, rosmarin, skinka och mjöl. Arbeta ihop till en smidig deg.

  2. Låt jäsa under duk cirka 1 timme. Sätt ugnen på 225 grader.

  3. Ta upp och arbeta degen på mjölat bord. Dela den i 16 bitar. Rulla bitarna till fingertjocka längder, cirka 25 centimeter långa.

  4. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper och pudra över lite mjöl. Grädda i mitten av ugnen 12-15 minuter. Låt grissinin svalna på galler utan duk och servera dem nybakade.