Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grisfötter med marinerade morötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Vad sägs om att servera asiatiska grisfötter till årets julbord? Det möra köttet från grisfötterna får sällskap av friska toner från citrongräs och limeblad. Serveras med en enkel och god sallad. Receptet kommer från Ica.se.

Ingredienser

8 portioner
  • 8 st delade grisfötter
  • 3 msk salt
  • 5 l vatten

Koklag

  • 5 l vatten
  • 3 dl japansk soja
  • 4 citrongräs
  • 10 st limeblad

Dressing

  • 3 msk vit misopasta
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk ättika, 12%

Sallad

  • 300 g morötter
  • 200 g rättika
  • 4 st salladslökar
  • 100 g ärtskott

Så här gör du

  1. Spola grisfötterna i kallt vatten.
  2. Koka upp salt och vatten i en kastrull. Lägg i grisfötterna och koka i 2 minuter. Häll av vattnet och spola av grisfötterna.
  3. Koklag: Häll på vatten och soja i kastrullen och lägg ner grisfötterna. Krossa citrongräset och lägg i dem och limebladen i kastrullen. Sjud sedan under lock i ca 2 1/2 timme, skumma väl. Lyft upp grisfötterna ur lagen och låt dem svalna något.
  4. Plocka loss köttet från de ljumna benen och brosket och dra köttet i mindre bitar.
  5. Klä en brödform (ca 25 cm lång som rymmer ca 1 1/2 liter) med plastfilm och lägg i köttet. Sila lagen och häll den därefter över köttet så att det täcker och låt stelna i kylen.
  6. Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen i en bunke.
  7. Sallad: Ansa och hyvla morötter och rättika tunt på en mandolin eller med en potatisskalare. Blanda morötter och rättikan med dressingen och låt marinera i minst 30 minuter.
  8. Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda den och ärtskotten med morotsalladen precis före servering.
  9. Skär grisfötterna i ca 2 cm tjocka skivor och servera salladen till.