Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grisfötter med marinerade morötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

8 portioner
  • 8 st delade grisfötter
  • 3 msk salt
  • 5 l vatten

Koklag

  • 5 l vatten
  • 3 dl japansk soja
  • 4 citrongräs
  • 10 st limeblad

Dressing

  • 3 msk vit misopasta
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk japansk soja
  • 2 msk neutral olja
  • 2 tsk ättika, 12%

Sallad

  • 300 g morötter
  • 200 g rättika
  • 4 st salladslökar
  • 100 g ärtskott

Så här gör du

  1. Spola grisfötterna i kallt vatten.
  2. Koka upp salt och vatten i en kastrull. Lägg i grisfötterna och koka i 2 minuter. Häll av vattnet och spola av grisfötterna.
  3. Koklag: Häll på vatten och soja i kastrullen och lägg ner grisfötterna. Krossa citrongräset och lägg i dem och limebladen i kastrullen. Sjud sedan under lock i ca 2 1/2 timme, skumma väl. Lyft upp grisfötterna ur lagen och låt dem svalna något.
  4. Plocka loss köttet från de ljumna benen och brosket och dra köttet i mindre bitar.
  5. Klä en brödform (ca 25 cm lång som rymmer ca 1 1/2 liter) med plastfilm och lägg i köttet. Sila lagen och häll den därefter över köttet så att det täcker och låt stelna i kylen.
  6. Dressing: Blanda ingredienserna till dressingen i en bunke.
  7. Sallad: Ansa och hyvla morötter och rättika tunt på en mandolin eller med en potatisskalare. Blanda morötter och rättikan med dressingen och låt marinera i minst 30 minuter.
  8. Ansa och skiva salladslöken tunt och blanda den och ärtskotten med morotsalladen precis före servering.
  9. Skär grisfötterna i ca 2 cm tjocka skivor och servera salladen till.