Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillspett med krämig potatissallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Spett

  • 400 g fläskfilé i bitar, cirka 3 × 3 cm
  • 400 g chorizo eller annan kryddstark korv, skuren i 3 cm långa bitar
  • 1 zucchini
  • 2 stora paprikor
  • 2 röda lökar
  • 8 stora champinioner
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Potatissallad

  • 1 kg kall kokt färskpotatis
  • 10 cm späd purjolök
  • 3 dl gräddfil
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk mild senap
  • salt och svartpeppar
  • 3 msk finhackad gräslök

Så här gör du

  1. Börja med potatissalladen. Skiva potatisen i 1 centimeter tjocka skivor. Skiva purjon så tunt du kan. Blanda ihop gräddfil, majonnäs, senap, salt och generöst med svartpeppar i en stor bunke. Lägg i potatis och purjolök och blanda väl. Smaka av och tillsätt eventuellt mer salt och peppar. Strössla gräslöken överst. Ställ åt sidan.
  2. Pensla köttbitarna med olivolja, salta och peppra. Varva köttbitar och korvslantar på totalt 8 grillspett.
  3. Skär zucchini i tjocka halvmånar, paprikan i stora bitar och rödlöken i båtar. Varva dessa med champinoner på 4 grillspett. Pensla med olivolja, salta och peppra.
  4. Grilla spetten på direkt värme, snurra så att de blir grillade runtom. Grilla under lock i några minuter till, köttet ska ha en innertemperatur på 70 grader.
  5. Servera med potatissalladen.