Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillspett med fläskfilé och ananas

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 21 st har redan röstat

Variera gärna med andra typer av kött, såsom nötkött av rostas eller ryggbiff. Goda grillspett som är enkla att göra, går snabbt och smakar fantastiskt gott!

√ Recept på wokgrillad pastasallad

Ingredienser

4 portioner
  • 
Cirka 700 g hel bit fläskytterfilé eller fläskfilé
  • 
1/2 färsk ananas

  • olivolja
  • 
8 blötlagda trägrillspett

  • aluminiumfolie


Indisk kryddhandlarblandning:


  • 2 tsk mald spiskummin
  • 
1 1/2 tsk mald gurkmeja

  • 1 tsk mald koriander
  • 
1/2 tsk fänkålsfrön, stötta i mortel
  • 
1/2 tsk nymald svartpeppar

  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Skär köttet i stora tärningar, cirka 3 x 3 centimeter. Krydda tärningarna med indisk kryddhandlarblandning och lägg åt sidan. Skär bort ändarna på ananasen. Ställ den sedan på högkant och skär bort skalet uppifrån och ner. Skär ananasen i lika stora bitar som köttet.

  2. Varva kött och ananas på spetten och ringla lite olja över.

  3. Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd som täcker halva grillytan. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark. Lägg ut en bred remsa med folie som skyddar spetthandtagen från att brännas. Grilla spetten över direkt glödvärme. Beräkna 2-3 minuter på var sida, totalt cirka 12 minuter. Tillaga den wokgrillade pastasalladen (se länk ovan) samtidigt.
 Servering: Servera spetten omgående med salladen.