Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillkorv med kimchimajonnäs, chilipicklad gurka och rödlök

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st Potato hot dog bun
  • 4 st grillkorvar, neutral och smal variant med hög kötthalt
  • 1 romansallad
  • 1/2 msk svarta sesamfrön eller rostade vita

Chilipicklad gurka och rödlök:

  • 1/2 gurka
  • 1 liten rödlök
  • 2 tsk strösocker
  • 1 tsk ättiksprit (12 %)
  • 2 krm chiliflakes

Kimchimajonnäs:

  • 2 dl kimchi
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk japansk soja

Så här gör du

  1. Om du önskar en mildare variant picklar du grönsakerna utan chiliflakes.
  2. Chilipicklad gurka: Strimla gurkan. Skala och finhacka löken. Blanda gurka och lök med socker, ättika och chiliflakes. Låt stå ca 15 min.
  3. Majonnäs: Låt kimchin rinna av. Mixa den och blanda med majonnäs och soja.
  4. Skär korvarna på längden. Grilla korven och bröden. Lägg korvar och romansallad i bröden. Toppa med kimchimajonnäs och chilipicklad gurka och rödlök. Strö på sesamfrön och servera.