Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade spett med mangosalsa

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g fläskkarré i bit
  • 2 lime
  • 4 msk sweet chili
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
  • 1 msk soja
  • Mangosalsa:
  • 2 mango
  • 2 avokado
  • 1 ⁄2 rödlök
  • 1 ⁄2 gurka
  • röd chili
  • flingsalt
  • rucolasallad
  • färsk koriander

Så här gör du

  1. Skär köttet i lika stora kuber, lagom stora att trä på spett.
  2. Blanda saften från limefrukterna med sweet chili, finhackad vitlök och lite salt och peppar.
  3. Lägg köttbitarna i en skål och häll över hälften av marinaden tillsammans med en matsked soja. Salta och peppra lite extra.
  4. Trä köttet på grillspett och grilla dem på utegrillen eller i en grill- panna tills de fått fin färg. Låt sedan spetten bli genomstekta i ugnen
  5. i 200 grader i cirka 10 minuter.
  6. Finhacka mango, avokado, rödlök, skalad och urkärnad gurka samt urkärnad chilifrukt och lägg i en bunke.
  7. Blanda ner resten av marinaden
  8. i salsan och smaka av med lite flingsalt.
  9. Servera mangosalsan med en näve rucolasallad och färsk koriander till de nygrillade spetten.