Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade piri-piri-räkor

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4-6 portioner
  • Cirka 800 g stora råa räkor med skal men utan huvud (storlek 16/20)
  • 3/4 dl olivolja
  • 4 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 tsk krossad piripiri eller chiliflakes
  • 1 tsk salt

Så här gör du

  1. Förbered kikärtssalladen och ställ åt sidan. Tina och skala räkorna, torka dem på hushållspapper. Vispa ihop olja med vitlök och chiliflakes. Blanda räkorna noggrant med oljan. Strö på salt, var noggrann så alla räkor blir jämnt saltade.
  2. Låt kol brinna ner till en askgrå glödbädd. Stäm av värmen, som ska vara mycket stark. Lägg ett jämnt lager av räkorna i ett klämhalster eller använd en grillkorg eller liknande. Grilla räkorna cirka 2 minuter på varje sida över direkt glödvärme.