Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade pilgrimsmusslor med timjan- och tomatsmör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk balsamvinäger 75 g iskallt smör
  • 2 soltorkade tomater, gärna inlagda i olja
  • 2 salladslökar, endast det gröna strimlat
  • några kvistar timjan
  • 12 pilgrimsmusslor
  • 23 msk olivolja
  • salt och nymalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Finhacka schalottenlöken och koka den i balsamvinägern i cirka 2 minuter.
  2. Skär smöret i tärningar. Ta kastrullen från värmen och vispa ner en smörtärning i taget. Finhacka tomaterna och strimla det gröna på salladslöken. Tillsätt smörblandningen. Repa ner timjan och smaka av med salt och peppar.
  3. Hetta upp oljan i en grillpanna. Grilla pilgrimsmusslorna i någon minut på varje sida. Lägg upp på fat och häll över det varma smöret.