Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade marinerade revbeb

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 1/2 kg långa revben

Lag

  • 2 liter vatten
  • 1 msk salt
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 2 lagerblad
  • 10 pepparkorn

Marinad

  • 1/2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 röd chilifrukt, spansk peppar, urkärnad och fint hackad

Så här gör du

  1. Koka upp vatten och salt i en stor kastrull.
  2. Dela spjället på mitten och lägg ner det i grytan. Låt koka upp och skumma väl. Se till att vattnet täcker spjället.
  3. Skala lök och morötter. Dela dem i mindre bitar och lägg ner dem i grytan tillsammans med lagerblad och pepparkorn. Koka till dess att köttet släpper något från benen, 50-60 min.
  4. Ta upp spjällen och låt dem svalna. Dela spjällen till långa fina ben.
  5. Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Pensla spjällen och grilla dem några minuter på varje sida.