Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade marinerade fiskspett med citron och kryddsmör

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Underbart gott alternativt till grillen

Ingredienser

4 portioner
  • cirka 1 kg marulk-, långa- och/eller kummelfilé
  • 1 –2 citroner
  • flingsalt

Marinad

  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk rivet citronskal
  • peppar

Kryddsmör

  • 100 g mjukt smör
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 1/2 röd spansk chilifrukt
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk hackad dill
  • 1 tsk hackad fransk dragon
  • salt, peppar

Till servering

  • 2 citroner
  • kokt färskpotatis, dill

Så här gör du

  1. Skär fiskfiléerna i cirka 3 centimeter stora tärningar. Vänd dem runt i en bunke med olja, dill, citronskal och peppar och marinera, cirka 30 minuter.
  2. Kryddsmör: Mosa samman smöret med rivet citronskal, urkärnad hackad chili, persilja, dill och dragon. Smaka av med salt och peppar.
  3. Lägg kryddsmöret på ett smörpapper och forma till en rulle. Lägg i kylen till serveringen.
  4. Skiva citronen i 2 mm tjocka skivor, gärna på mandolin. Trä upp fisken med en hopvikt skiva citron mellan fisktärningarna. Salta.
  5. Grilla i halster över glöd eller under ugnens grillelement vid 250 grader, 4–5 minuter per sida.
  6. Servera med grillade citronhalvor, skivat kryddsmör, kokt färskpotatis och dill.