Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade lammracks med kål, parmesan och smöremulsion

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Tommy tipsar: Blanchera (eller förvälla) betyder att man kokar upp råvaran, häller av vattnet och spolar i kallt vatten. Vinterkål får en mildare smak av det.

Ingredienser

1 portion
  • 
400 g lammracks

  • 1/2 spetskål

  • 1/2 savoykål

  • 75 g smör

  • 75 g parmesanost, riven
  • 
färsk körvel
  • färsk timjan


Så här gör du

  1. Grilla eller stek lammracken och kör klart i ugnen till 58 grader innertemperatur.

  2. Skär kålen i fina bitar och blanchera i rikligt med saltat vatten.

  3. Värm upp 1 dl vatten och vispa ner smöret och avsluta med lite salt. Vänd upp kålen i smöremulsionen.

  4. Tranchera lammet och lägg överst på kålen. Avsluta med riven parmesanost, plockad körvel och timjan.
Du kanske även gillar