Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade lammkotletter med pestoris

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Paolo Robertos grillade lammkotletter blir en succé ihop med pestoriset!

Ingredienser

4 personer
  • 4 lammkotletter á 125-150 gram

Marinad

  • 1 ,5 dl vitt vin
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 0 ,5 dl finhackad färsk timjan
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Olivolja

Sparrisris

  • 4 dl avorioris
  • Cirka 8-10 dl vatten (inkl vattnet från sparriskoket)
  • 250 g späd, grön sparris
  • 1 schalottenlök
  • 1 ,5 dl parmesanost 25 g smör
  • Cirka 1 msk olivolja
  • 2 msk finhackad mynta
  • Salt och svartpeppar
  • Färskriven parmesanost

Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och häll över den i dubbla plastplastpåsar. Lägg lammkotletterna i påsen och förslut noga. Låt köttet marinera i kylskåp i ca 3 timmar. Vänd några gånger under marineringstiden.
  2. Ta upp och torka av kotletterna och snitta fettranden på ett par ställen. Gör sparriskrämen under tiden som kotletterna marinerar.
  3. 3 Skölj sparrisen och skär bort den nedersta, grövsta delen av stjälken. Koka den i lättsaltat vatten i ca 2-5 minuter. Sparrisen ska vara mjuk men fortfarande spänstig. Häll av kokvattnet (men spara vätskan för att använda vid riskoket) och skölj snabbt av med kallt vatten.
  4. Skär den sedan i bitar men spara några tunna fina stjälkar eller toppar, för att dekorera portionerna.
  5. Lägg sparrisbitar, lök, parmesanost, salt, peppar och lite olja i skålen till matberedaren eller mixer. Blanda och fyll på med olivolja tills röran är krämig. Smaka av med salt och peppar och blanda i den finhackade myntan.
  6. Koka riset enligt anvisningen på paketet. När riset är färdigkokt blanda i sparrisröran och smöret Tänd grillen.
  7. Ta upp och torka av kotletterna och snitta fettranden på ett par ställen.
  8. Grilla kotletterna 3-5 minuter på varje sida. Pensla då och då med olivolja.
  9. Servera kotletterna med riset. Toppa riset med sparrisknoppar och strö över lite parmesanost.