Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade kycklinghalvor med citron & rosmarin


Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • 1 stor kyckling

  • 3 kvistar rosmarin

  • 1 vitlök

  • salt och svartpeppar
  • 
matolja

  • 1 citron

  • 1 chili


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 100 grader. Dela kycklingen på mitten genom att klippa upp baksidan och skär längs med bröstbenet, så att du får två halvor med bröst och lår.

  2. Lägg kycklinghalvorna på en ugnsform. Dela vitlöken på mitten och plocka ner rosmarinen. Dela citronen på mitten och skär chilin på längden. Lägg vitlök, citron, rosmarin och chili i ugnsformen.

  3. Stek kycklingen klar i ugnen i cirka en timme tills den får en innertemperatur på 67 grader. Ta ut kycklingen och låt den vila på ett galler så den torkar ut lite. (Så här långt kan du förbereda dagen före).

  4. Tänd grillen. När grillen blivit varm, grilla kycklingen på båda sidor och lägg den sedan vid sidan av grillen.

  5. Servera hel på en skärbräda, gärna tillsammans med några grillade lammkorvar.