Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade kronärtskockor med chilidipp

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 4 färska kronärtskockor
  • 2 l vatten (anpassa mängden vatten efter kastrullen)
  • 1 citron, tunt skivad
  • 5 kvistar färsk persilja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • Chilidipp:
  • 100 g osaltat smör
  • 3 msk hackad färsk basilika
  • 1 finhackad röd chili
  • salt

Så här gör du

  1. Blanda vatten, citron, persilja, vitlök och salt i en stor kastrull.
  2. Skär av stjälken på kronärtskockorna och knipsa av toppen på bladen. Lägg kronärtskockorna i kastrullen och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 20-30 minuter, de ska inte bli helt klara. Låt svalna några minuter.
  3. Sätt på grillen eller sätt ugnen på grill.
  4. Smält smöret och rör ner basilika och den finhackade chilin. Smaka av med salt.
  5. Skär kronärtskockorna på längden. Spraya eller pensla ytan med olivolja och salta och peppra.
  6. Grilla kronärtskockshalvorna cirka 5 minuter på varje sida.
  7. Servera med den smöriga dippsåsen.
3 kommentarer om "Grillade kronärtskockor med chilidipp"
  • Fedtmule60
    Fedtmule60

    Älskar detta recept men är frågande till mängden vatten.

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Fedtmule60

      Hej!
      Ledsen för sent svar. Vi måste ha haft lite skit mellan tangenterna här, för det ska såklart vara liter, inte dl! Sedan får man såklart även justera vattenmängden efter hur stor kastrull man har. Kul att du gillade receptet!

      Mvh,
      Beatrice
      Mitt kök