Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade karréskivor med ­potatissallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Perfekt sommarmat! Karréskivor serveras med en potatissallad med rödlök, kapris och turkisk yoghurt.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 karré

  • 3/4 dl sweet chilisås

  • 2 msk olivolja

  • 2 vitlöksklyftor

  • 1/2 tsk rökt paprikapulver (finns av märket Santa Maria)

  • 2 msk japansk soja

  • salt och peppar

  • Potatissallad:

  • 1 kg kokt avsvalnad potatis

  • 1 äpple

  • 2 dl turkisk yoghurt

  • 2 dl majonnäs
  • 
salt och peppar

  • 1 liten rödlök
  • 
2 msk kapris

  • 1 dl gröna oliver med pimiento

Så här gör du

  1. 
Blanda sweet chilisås, olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, japansk soja, salt och peppar i en bunke. Lägg i karréskivorna och låt dem marineras i 1-2 timmar.

  2. Gör under tiden potatissalladen. Skär potatis och äpple i stora tärningar. Blanda turkisk yoghurt, majonnäs, salt och peppar i en bunke. Rör försiktigt ner potatis och äpple. Hacka rödlöken. Strö på rödlök, avrunnen kapris och oliver.

  3. Ta upp köttet ur marinaden och låt det mesta av marinaden rinna av. Grilla köttet över en fin glöd och servera det med potatis­salladen.