Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade grönsaker med halloumi och ajvar

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER

Hemgjord ajvar

  • 1 aubergine
  • 2 paprikor
  • 2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 ⁄2 rödlök, hackad
  • 2 tsk rödvinsvinäger
  • 1 ⁄2 tsk flytande honung (hoppa över om du vill undvika söta smaker)
  • salt
  • malen svartpeppar

Grillade grönsaker och halloumi

  • 1 aubergine
  • 1 zucchini
  • 4 msk avokadoolja eller olivolja
  • 2 pkt halloumi

Tillbehör

  • 1 skivad schalottenlök
  • mynta

Så här gör du

  1. Ajvar: Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Dela auberginen på mitten, pensla med olja på snittytorna.
  3. Lägg halvorna med snittytorna nedåt på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla med olja på skalsidorna.
  5. Lägg paprikahalvorna på plåten med skalsidorna uppåt.
  6. Rosta allt mitt i ugnen i cirka 10 minuter, tills paprikan börjar bli svart på skalet.
  7. Gröp ur auberginen med en sked och släng skalet.
  8. Skala paprikorna. Mixa paprikorna och auberginen grovt. Tillsätt rödlöken. Vänd ner vinäger och eventuellt honung.
  9. Smaka av med salt och peppar.
  10. Grillade grönsaker och halloumi: Skiva auberginen och zucchinin på längden i halvcentimetertjocka skivor. Skiva halloumin.
  11. Hetta upp en grillpanna. Pensla grönsaks- och ostskivorna med olja.
  12. Grilla skivorna på båda sidor. Salta och peppra grönsakerna.
  13. Servering: Lägg upp de grillade grönsakerna och halloumin på tallrikar eller ett fat. Dekorera med skivad schalottenlök och myntablad. Servera ajvar till.