Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillade grönsaker med chorizo och ansjovis

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st chorizo, gärna extra stark
  • 4 st röda paprikor
  • 100 g inlagd ansjovis i olivolja
  • 4 st kronärtskockshjärtan, hela på burk
  • 100 g blandad sallad
  • olivolja
  • citron
  • salt och nymald peppar

Så här gör du

  1. Rosta paprikorna hela i ugn under grillelement, 275 grader, tills de är nästan brända.
  2. Kyl ner paprikorna i isvatten. Skala, kärna ur och skär paprikan i breda remsor.
  3. Grilla korven på medelhög värme cirka 8 minuter runtom.
  4. När chorizon känns klar läggs paprikan och de väl avrunna kronärtskockorna på grillhalstret. Pensla med olivolja och grilla grönsakerna klara i 5–6 minuter.
  5. Blanda salladen med olivolja, citron, salt och peppar och servera med ansjovisen.
  6. Servera den grillande korven och grönsakerna med salladen.