Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad tonfisk med nudelsallad och wasabi

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 41 st har redan röstat

Ingredienser

4 port
  • 600 g tonfisk, skuren i bitar (fryst, tinad går bra)

Marinad

  • 2 dl teryakimarinad, finns på hyllan för asiatisk mat
  • 2 msk rapsolja

Sallad

  • 100 g glasnudlar
  • 1 stora morötter
  • 1/2 gurka,
  • 1/4 liten purjolök

Dressing

  • 2 1/2 msk risvinäger (alt annan ljus vinäger)
  • 1 msk honung
  • ½ liten röd chili, hackad
  • 4 msk orientalisk fisksås (fish sauce)
  • 2 msk ljus soja
  • 4 msk vatten

Smör

  • 50 g smör + cirka 1 msk wasabipasta

Så här gör du

  1. Låt tonfisken tina långsamt i kylskåp. Blanda ihop marinaden och lägg ner tonfisken.
  2. Gör salladen. Koka glasnudlarna efter anvisning på förpackningen och spola dem med kallt vatten. Låt rinna av i sil.
  3. Skala och strimla moroten tunt med hjälp av en potatisskalare.
  4. Strimla gurkan på samma sätt. Skiva purjolöken.
  5. Smält ihop vinäger och honung i en kastrull på medelvärme. Ta från värmen och blanda i övriga ingredienser till dressingen.
  6. Blanda alla ingredienser till salladen med dressingen.
  7. Ta upp tonfisken, torka av den och grilla cirka 1 min per sida. Fisken ska gärna vara lite rå i mitten.
  8. Servera med sallad och wasabismör.