Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad toast med kimchi och ost

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Jennie Walldéns goda grilled kimchi cheese toast med krispig sesamsallad är supergod. Testa!

Ingredienser

4 st
  • 8 surdegsbröd, gärna levaintyp
  • 16 rejäla skivor ost, gärna präst eller grevé
  • 150 gr kokt skinka
  • 2 dl kimchi
  • 150 gr böngroddar
  • 2 små hjärtsalladshuvuden, alternativt 0,5 isbergsalladshuvud
  • 1 knippe rädisor
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 ,5 msk neutral rapsolja
  • 1 ,5 msk risvinäger
  • 2 tsk honung
  • 0 ,5 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk rostade svarta sesamfrön
  • Salt

Så här gör du

  1. Blanda vinägretten genom att röra samman sesamolja, rapsolja, risvinäger, honung samt riven vitlök. Smaka av med salt. Bryt isbergen i bitar, skiva rädisorna och blanda med böngroddar. Häll vinägretten över och vänd runt. Strössla svarta sesamfrön på.
  2. På 4 skivor bröd – lägg först 2 skivor ost på varje. Dela sedan upp skinka och kimchi och lägg ovanpå. Toppa med 2 skivor ost igen och lägg sedan på en brödskiva. Kläm i halster och grilla på medelvarm ugn tills brödet är frasigt och gyllene och osten smälter. Servera genast kimchitoasten med den krispiga salladen!