Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad tender stripes med majs & tomatspett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500-600 g tender stripes eller annat mört nötkött
  • salt, peppar

Rub

  • 1 msk rökt paprikapulver
  • 1 tsk spiskummin
  • 3 msk light muscovadosocker
  • 1 tsk anchochili
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 msk finhackad färsk timjan

Grillad majs

  • 4 majskolvar
  • 1 msk rapsolja
  • salt

Aromsmör

  • 100 g smör, normalsaltat och rumstempererat
  • 1 tsk färskpressad citronsaft
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackad persilja

Till servering

  • cocktailtomatspett
  • grillade citronhalvor

Så här gör du

  1. Tänd en kolbädd längs kanterna runt hela grillen. Grillen är färdig att användas efter cirka 20 minuter.
  2. Låt köttet ligga i rumstemperatur cirka 20 minuter.
  3. Blanda ihop kryddorna till rubben. Tillsätt timjan sist och gnid ihop allt, så att rubben blir lite fuktig. Salta och peppra köttet och gnid in det med rubben.
  4. Lägg köttet i mitten på grillen så att det grillas på indirekt värme, stick in en stektermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste och köttigaste delen. Grilla köttet under lock, när kött­ermometern visar 56 grader är köttet rödrosa inuti. Ta upp köttet på en skärbräda och låt vila cirka 20 minuter innan du skär upp det i skivor.
  5. Grillad majs med aromsmör: Lägg smöret i en bunke och vispa upp det med elvisp. Tillsätt citronsaft och vitlök och vispa ihop. Blanda i persilja och citronsaft.
  6. Pensla majskolvarna med oljan och grilla dem gyllengula runtom i cirka 10 minuter. Salta. Toppa med smöret precis inför serveringen.
  7. Servera med köttet och majskolvarna med grillade citronhalvor och grillade cocktailtomater på spett.