Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad sparris med parmesan och bacon

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

3 knippen grönsparris
  • 3 knippen grönsparris
  • 1 ask körvel
  • 1 ask basilika
  • 200 g rostad bacon (strimlat)
  • 100 g hyvlad parmesan
  • 3 msk citronjuice
  • 1 tsk socker
  • 4 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Så här gör du

  1. Tänd grillen.
  2. Koka upp 4 liter saltat vatten.
  3. Skala grövsta delen av sparrisen med en potatisskalare.
  4. Koka sparrisen i 3 minuter och kyl sedan ner i isvatten.
  5. Mixa ihop citronjuice, socker och olivolja. Smaka av med salt.
  6. Vänd sparrisarna i matolja, salta och peppra.
  7. Grilla sedan gyllenbruna, cirka 1-2 minuter på varje sida.
  8. Lyft av från grillen och fördela på 4 tallrikar.
  9. Toppa med hackad körvel och basilika.
  10. Ringla vinägretten över och toppa med bacon och parmesan. Avsluta med nymald svartpeppar.