Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad smulpaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 400 g blandade bär, till exempel vinbär, hallon och jordgubbar
  • 1/2 dl grovriven choklad
  • 1 dl havregryn
  • 95 g osaltat rumsvarmt smör
  • 1 dl vetemjöl
  • 1/2 dl hackad mandel
  • 1 dl socker
  • 1 msk majsena
  • 2 msk florsocker

Till servering

  • vaniljsås

Så här gör du

  1. Lägg flera lager aluminiumfolie i små skålar och tryck till.
  2. Lyft upp folien ur skålarna och använd som engångsformar för smulpajerna.
  3. Blanda choklad, havregryn, smör, mjöl, mandel och socker i en bunke och nyp ihop till en smulig deg.
  4. Fördela bären i botten på folie- formarna och pudra över majsena och florsocker.
  5. Täck med smulpaj och baka under lock i grillen tills bären är mjuka och smulorna fått fin färg och blivit krispiga, cirka 10 minuter.
  6. Servera pajerna med vaniljsås.