Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad salsiccia med äppel- & päronsallad


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

  • cirka 500 g rå salsiccia

  • olja att pensla med
  • 
2 1/2 dl couscous + 5 dl vatten

  • 3/4 dl finhackad mynta

  • 1 äpple

  • 1 päron
  • 
125 g mozzarella

  • 50 g pinjenötter

  • 1 dl torkade tranbär

  • några nävar bladspenat


Vinägrett

  • 
2 tsk dijonsenap

  • 2 msk koncentrerad äppeljuice

  • 2 msk olivolja
salt och peppar


Äppeldressing:


  • 2 dl lätt crème fraiche

  • 1 dl majonnäs

  • 3 msk koncentrerad äppeljuice
  • 
1/2 kruka finhackad basilika
  • 
salt och peppar


Så här gör du

  1. Gör vinägretten: Blanda dijon-senap, äppeljuice, olivolja, salt och peppar till en vinägrett.

  2. Koka upp vatten och salt till couscousen. Jag brukar ta dubbelt med vatten. Då blir grynen mycket fluffigare). Tillsätt couscousen och låt dem dra under lock i 10 minuter. Låt svalna. Tillsätt myntan och vinägretten och bred ut couscousen på ett uppläggningsfat.

  3. Skär äpple och päron i tärningar. Riv mozzarella i bitar. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna.

  4. Lägg äpple, päron, mozzarella, pinjenötter, tranbär och bladspenat ovanpå couscousen.

  5. Gör äppeldressingen: Blanda lätt-crème fraiche, majonnäs, äppeljuice, basilika, salt och peppar till en dressing.

  6. Pensla salsiccian med lite olja och grilla dem i cirka 12 minuter över en fin glödbädd. Servera salsiccian med couscoussallad och dressing.