Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad pulled pork

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer

  • 1 kg karré av bra kvalitet
  • rub gjord på spiskummin, koriander, oregano, massor av paprikapulver, lökpulver, fänkålsfrön, svartpeppar, salt och socker
  • 2 dl koncentrerad äppeljuice
  • olivolja
  • hot sauce
  • 2 msk mosat äpple
  • svartpeppar (rikligt)
  • honung

Så här gör du

  1. Gnid in köttet med mycket rub. Det ska rubbas in rejält!
  2. Tänd grillen med superlite kol i en ände av grillen och låt temperaturen stabilisera till 100-120 grader.
  3. Placera sedan ett fat med vatten under köttet så att det inte blir för torrt. Släng på en näve blötlagda spån (mesquite) eller rökchips på glöden.
  4. Ställ en aluminiumform på botten där grillen inte har glöd och häll äppeljuicen i den.
  5. Lägg på gallret och lägg den rubbade karrén ovanför aluminiumformen. Lägg på locket. Nu ska det där stå hela dagen (runt 10 timmar) för bästa resultat och under tiden måste du springa och kolla temperaturen.
  6. Tänk på att det ofta går att få ner temperaturen genom att strypa lufttillförseln med ventilerna om du inte har för mycket kol. Se till att fylla på med några kolbitar kontinuerligt så slipper du tända om dem. Se till att inte få kol och glöd i aluminiumformen, saften i den ska användas senare. Fyll på med vatten i formen om det börjar bli torrt.