Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad portabelloburgare med guacamole

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 2 st surdegsfrallor
  • 2 st portabellosvampar
  • 1 st persika

Marinad

  • 0,5 st citron, saft
  • 2 st finhackade vitlöksklyftor
  • 2 msk timajn , rosmarin
  • 1 dl olivolja
  • salt, peppar honung

Guacamole

  • 1 st avokado, stor
  • 1 st tomat
  • 1 st hackad vitlöksklyfta
  • 1 bunt koriander
  • ett par droppar tabasco
  • salt och peppar

Tillbehör

  • 20 g ruccolasallad
  • 1 st tomat
  • 0,5 st rödlök
  • eventuellt persikochutney

Så här gör du

  1. Starta grillen eller värm en grillpanna. Börja med att vispa ihop marinaden. Smaka av. Borsta svamparna och ta bort stammen. Dela persikan i 6-8 båtar. Lägg ner allt i marinaden, se till att svampen får marinad på undersiddan.
  2. Mixa ihop guacamolen och smaka av. Dela tomaten och rödlöken. Skölj rucolan. Dela bröden, olja lätt och salta.
  3. Grilla svampen ca 5 min på varje sida. När det återstår 3 minuter lägg på persikorna. Sista minuten lägg på bröden.
  4. Nu är det dags att bygga burgarna. Börja med guacamole, tomat och rödlök. Lägg på svampen, persikor, rucola och toppa eventuellt med persikochutney .
  5. Bon appétit