Grillad portabelloburgare med guacamole

Jenny
Ingredienser
2 portioner
- 2 st surdegsfrallor
- 2 st portabellosvampar
- 1 st persika
Marinad
- 0,5 st citron, saft
- 2 st finhackade vitlöksklyftor
- 2 msk timajn , rosmarin
- 1 dl olivolja
- salt, peppar honung
Guacamole
- 1 st avokado, stor
- 1 st tomat
- 1 st hackad vitlöksklyfta
- 1 bunt koriander
- ett par droppar tabasco
- salt och peppar
Tillbehör
- 20 g ruccolasallad
- 1 st tomat
- 0,5 st rödlök
- eventuellt persikochutney
Så här gör du
- Starta grillen eller värm en grillpanna. Börja med att vispa ihop marinaden. Smaka av. Borsta svamparna och ta bort stammen. Dela persikan i 6-8 båtar. Lägg ner allt i marinaden, se till att svampen får marinad på undersiddan.
- Mixa ihop guacamolen och smaka av. Dela tomaten och rödlöken. Skölj rucolan. Dela bröden, olja lätt och salta.
- Grilla svampen ca 5 min på varje sida. När det återstår 3 minuter lägg på persikorna. Sista minuten lägg på bröden.
- Nu är det dags att bygga burgarna. Börja med guacamole, tomat och rödlök. Lägg på svampen, persikor, rucola och toppa eventuellt med persikochutney .
- Bon appétit

Du kanske även gillar
Populära recept