Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad paprika – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Grillad paprika är gott i en sallad, som tillbehör till grillat kött och kyckling eller som pålägg tillsammans med en god ost på ett smakrikt bröd. Det går finfint att grilla paprika i ugnen också men här gör vi det över grillen.

Vanligast är att man grillar röd paprika som är mild i smaken men det går så klart lika bra att grilla t ex grön, gul och orange paprika.

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st paprikor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk flingsalt

Så här gör du

  1. Dela paprikorna och ta bort kärnhusen.
  2. Pensla eller gnid in halvorna i olivolja.
  3. Lägg paprikorna på grillen och låt dem ligga där tills skalet börjar skrynkla till sig och få färg.
  4. Strö saltet över paprika halvorna och grilla ytterligare en stund tills paprikorna är mjuka.
  5. Ta paprikorna från grillen. Välj att äta dem som de är eller dra bort skalet.