Grillad oxrygg med en vårlig potatissallad med senap

SUSANNE HALLMANN
Ingredienser
1 portion
- 1 kg oxrygg med fettkappan kvar
- 2-3 msk kryddmix
- 1 knippe grönsparris
- 2 tärnade tomater
- 100 g haricots verts
- 600 g kokt potatis
- 200 g babyspenat
- 3 msk hackad persilja
- 2 msk grovsenap
- 3 msk majonnäs
- 1 msk sherryvinäger
- 1 msk hackad mejram
- 1 citron
- 1 msk matolja
- salt
- svartpeppar
Så här gör du
- Koka upp 2 liter väl saltat vatten.
- Koka sparris och haricots verts i 3 minuter och kyl ner i isvatten direkt. (Detta gör att sparrisen bevarar smak och färg.)
- Dela sparrisen i 5-centimetersbitar, blanda med potatis, haricots verts, tomater, spenat, persilja, senap, majonnäs, mejram och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
- Stycka biffen i 4 tjocka skivor.
- Låt köttet bli rumstempererat. Salta och krydda köttet med kryddmixen.
- Ringla matolja över och arbeta in kryddorna och olja med händerna.
- När grillen har fått en fin glödbädd så lägg på köttskivorna. Låt dem ligga stilla på grillen i 2-3 minuter innan det är dags att vända.
- Vänd köttet och grilla en fin yta på köttet.
- Sätt sedan på locket och stäng alla ventiler och låt köttet bakas i 3 minuter.
- Lyft sedan köttet åt sidan och låt det vila 5 minuter före servering.
- Servera med en klyfta citron.

Du kanske även gillar
Populära recept