Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad oxrygg med en vårlig potatissallad med senap

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 1 kg oxrygg med fettkappan kvar
  • 2-3 msk kryddmix
  • 1 knippe grönsparris
  • 2 tärnade tomater
  • 100 g haricots verts
  • 600 g kokt potatis
  • 200 g babyspenat
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 msk grovsenap
  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk sherryvinäger
  • 1 msk hackad mejram
  • 1 citron
  • 1 msk matolja
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka upp 2 liter väl saltat vatten.
  2. Koka sparris och haricots verts i 3 minuter och kyl ner i isvatten direkt. (Detta gör att sparrisen bevarar smak och färg.)
  3. Dela sparrisen i 5-centimetersbitar, blanda med potatis, haricots verts, tomater, spenat, persilja, senap, majonnäs, mejram och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
  4. Stycka biffen i 4 tjocka skivor.
  5. Låt köttet bli rumstempererat. Salta och krydda köttet med kryddmixen.
  6. Ringla matolja över och arbeta in kryddorna och olja med händerna.
  7. När grillen har fått en fin glödbädd så lägg på köttskivorna. Låt dem ligga stilla på grillen i 2-3 minuter innan det är dags att vända.
  8. Vänd köttet och grilla en fin yta på köttet.
  9. Sätt sedan på locket och stäng alla ventiler och låt köttet bakas i 3 minuter.
  10. Lyft sedan köttet åt sidan och låt det vila 5 minuter före servering.
  11. Servera med en klyfta citron.