Grillad New Orleanskorv med cajun rice och mojo

Ingredienser
4 portioner
Kryddblandning
- 600 g New Orleanskorv
- 3 dl långkornigt ris
- 1 st liten gul lök
- 3 st vitlöksklyftor
- 1 st paprika
- 2 tsk cajunkrydda
- 3 dl kycklingbuljong
- 350 g krossade tomater
- salt
- olja
- st rostad paprika, tärnad
- 2 tsk pressad citronsaft
- 2,5 msk olivolja
- 2 st vitlöksklyftor, finhackade
- 2 krm cajunkrydda
- olivolja
- salt
- 2 msk paprikapulver
- 1 msk spiskummin
- 1 msk cayennepeppar
- 2 msk grovmalen svartpeppar
Så här gör du
- Fräs riset, löken, paprika och Cajunkrydda ett par minuter i olja i en kastrull på medelhög temperatur.
- Häll ner kycklingbuljong och krossade tomater och koka sakta i ca 20 minuter med lock, tills riset är färdigt.
- Smaka av med salt.
- Lägg samtliga ingredienser till mojon i en mixer och rör eller mixa ihop alltsammans.
- Smaka av med salt.
- Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur till fin färg.

Du kanske även gillar
Populära recept