Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad New Orleanskorv med cajun rice och mojo

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Kryddblandning

  • 600 g New Orleanskorv
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 st liten gul lök
  • 3 st vitlöksklyftor
  • 1 st paprika
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 350 g krossade tomater
  • salt
  • olja
  • st rostad paprika, tärnad
  • 2 tsk pressad citronsaft
  • 2,5 msk olivolja
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 krm cajunkrydda
  • olivolja
  • salt
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 msk cayennepeppar
  • 2 msk grovmalen svartpeppar

Så här gör du

  1. Fräs riset, löken, paprika och Cajunkrydda ett par minuter i olja i en kastrull på medelhög temperatur.
  2. Häll ner kycklingbuljong och krossade tomater och koka sakta i ca 20 minuter med lock, tills riset är färdigt.
  3. Smaka av med salt.
  4. Lägg samtliga ingredienser till mojon i en mixer och rör eller mixa ihop alltsammans.
  5. Smaka av med salt.
  6. Grilla eller stek korvarna på medelhög temperatur till fin färg.