Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad majs- & tomatsallad

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 personer
  • 2 majskolvar
  • 2 tomater, hackade
  • 1 näve körsbärstomater, delade
  • 2 salladslökar, tunt skurna
  • 2 msk gräslök, grovt hackad
  • 1/2 rödlök, finhackad
  • salt och peppar

Vaniljvinägrett

  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • en nypa vaniljpulver eller frön från 1/4 vaniljstång

Så här gör du

  1. Koka majskolvarna cirka 15 minuter i saltat vatten.
  2. Grilla den kokta majsen i några minuter så att den får färg.
  3. Skär bort majs från kolvarna och lägg i en skål. Blanda med de olika tomaterna och all lök.
  4. Vispa ihop olivolja, vinäger och vaniljpulver till en vinägrett.
  5. Slå vinägretten över salladen och smaka av med salt och peppar.