Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Paul Svenssons grillad lök och vitkål med lammkotlett

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 6 gula lökar
  • 2 purjolökar
  • 1/2 vitkålshuvud
  • 1 rödlök
  • 1/2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dragon
  • 1 persilja, finhackad
  • 100 g getost
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 lammrack
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 säck grillbriketter

Så här gör du

  1. Tänd grillen och sprid ut briketterna.
  2. Skär vitkålen i 2 grova klyftor och ringla lite olivolja över.
  3. Grilla purjolök och gul lök hel med skal tills den mjuknar, under lock. Grilla även vitkålen på alla sidor tills den är genomlagad under lock cirka 20 minuter.
  4. Dela den gula löken i halvor och lyft ur innanmätet. Skala purjolöken och skär i grova bitar, grilla tills du får fin yta. Skär även vitkålen i grova bitar. Fördela lök och vitkål på ett fat. Salta, peppra och smula getost över.
  5. Finhacka rödlöken och koka ihop med vinäger. Blanda med olivolja och smaka av med salt och svartpeppar. Fördela dressing och örter över salladen.
  6. Putsa lammracket. Salta och peppra runtom och grilla under lock till en innertemperatur på 56 grader. Tag ut och låt vila i 5 minuter. Skär grova kotletter och njut tillsammans med löksalladen.