Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad laxfjäril med melon- & fetaostsallad

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Härligt somrig rätt med grillad lax och en sallad på vattenmelon, fetaost och avokado.

Ingredienser

4 portioner

Sallad:

  • 1 gurka
  • 1 avokado
  • ½ lime, pressad saft
  • ¼ vattenmelon, cirka 400 g
  • 200 g fetaost
  • 2 msk olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • timjan

Lax:

  • 4 laxfjärilar
  • salt och peppar
  • 2 msk rapsolja

Till servering:

  • bröd
  • citronskivor
  • dill

Så här gör du

  1. Sallad: Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i centimetertjocka bitar. Dela och kärna ur avokadon och skär köttet i bitar. Vänd runt dem i limesaften.
  2. Ta ut kulor av vattenmelonen. Bryt fetaosten i bitar. Blanda samman salladen strax före serveringen med olivolja, flingsalt svartpeppar och timjan.
  3. Lax: Salta och peppra laxfjärilarna och pensla dem med rapsolja. Grilla dem i cirka 3 minuter per sida. Servera med sallad och bröd. Garnera med en skiva citron och dill.