Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad lårfilé & surkålsslaw

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 förpackning Lönneberga kyckling lårfilé chipotle och black garlic, 800 g

Surkålsslaw

  • 300 g surkål (ca 250 g avrunnen)
  • 1 dl majonnäs
  • 2 msk grovkornig dijonsenap
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • salt
  • svartpeppar

Grillade morötter

  • 400 g morötter
  • 50 g rucola
  • olivolja
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Surkålsslaw: lägg surkålen i en sil och pressa ur lite vätska. Blanda kålen med majonnäs, senap och persilja. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Kyckling: grilla kycklingen enligt anvisning på förpackningen och pensla mot slutet på den medföljande glazen. Som alltid går det lika bra att steka eller tillaga kycklingen i ugn.
  3. Grillade morötter: skala morötterna och om de är stora dela dem på längden. Salta, peppra och blanda med lite olivolja. Grilla morötterna i 10 minuter tills de är al dente och har en fin grillyta. Skär i bitar och blanda med rucola, lite olivolja och flingsalt.
  4. Servering: lägg de grillade morötterna på 4 tallrikar och toppa med kycklingen och surkålsslaw.