Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kycklinglårfilé med ananas- och jordgubbssalsa

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 800 g kycklinglårfiléer eller quornfiléer
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl rapsolja
  • 1 msk sriracha sås, stark sås med chili

Ananas- och jordgubbssalsa

  • 1/2 ananas
  • 300 g jordgubbar
  • 2 salladslökar
  • 1/2 röd spansk chili, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 1 msk honung
  • salt, peppar

Till servering

  • kokt färskpotatis
  • blandade salladsblad

Till garnering

  • färska örter

Så här gör du

  1. Marinera kycklinglårfiléer eller quornfiléer i ketchup blandad med rapsolja och sriracha sås, cirka 1 timme. Låt kycklingköttet rumstempereras. Gör under tiden salsan och koka färskpotatisen.
  2. Salsa: Skala och skär ananasen i små bitar. Skölj, torka och ta bort blomfästet och skär jordgubbarna i små bitar. Skär salladslöken i tunna skivor. Dela och kära ur chilin och finhacka den. Blanda frukt, lök, chili, limesaft och honung i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  3. Torka av och grilla kycklinglårfiléerna runtom under lock, totalt cirka 15 minuter. Kontrollera innertemperaturen! Den ska vara 70 grader. Grilla quornfiléerna, cirka 3–5 minuter på varje sida. Salta. Servera med salsa, blandade salladsblad och kokt färskpotatis.