Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kycklingfilè med chimichurri

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g utbankad kycklingfilé
  • 1 persilja
  • 1 koriander
  • 2 msk finskuren oregano
  • 6 vitlöksklyftor
  • 1 ⁄2 grön paprika
  • 2 sticklökar
  • 1 ,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk pressad limejuice
  • 600 g färskpotatis
  • 1 dl grädde
  • 100 g färskost
  • 2 dl parmesanost riven

Så här gör du

  1. Koka potatisen och låt den svalna.
  2. Börja med chimichurrin och hacka alla örter, paprikan och löken fint. Fortsätt med att finhacka vitlöken och blanda allt med rödvinsvinäger, limejuice och olivolja. Såsen är redo att serveras men mår bra av att stå i kylen ett par dagar för mer smak.
  3. Salta och peppra kycklingen, gnid in med lite olivolja och grilla kycklingen på grillen. Det går fort och se till att den inte blir torr.
  4. Stek de kokta potatisarna i olja och salta samtidigt, när de fått lite färg och yta, sänk värmen i stekpannan och slå på grädden. Låt grädden koka upp och slå på färskosten. Blanda runt och dra av pannan från värmen. Vänd ner parmesanosten och krydda med svartpeppar.
  5. Slå chumichurrin på kycklingen och servera med parmesanstuvad potatis.