Grillad kyckling med citron- och chilismörglaze

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 1 mild spansk chilifrukt
- 1 citron
- 50-75 g smör
- 1 msk rapsolja
- flingsalt, peppar
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 1 bukett färsk timjan eller rosmarin
Till servering:
- tomatsalsa, se separat recept
- getostkräm, se separat recept
Så här gör du
- Ansa, dela, kärna ur och strimla chilin. Dela och skiva citronen.
- Smält smöret i en liten panna. Tag smöret av värmen och lägg i chilistrimlor och vitlöksskivor.
- Pensla kycklingen med oljan. Krydda den med salt, peppar och vitlök.
- Bryn kycklingen på direkt värme, lägg på timjanbuketten och efterstek den på indirekt värme under lock tills 82-85 grader innertemperatur, använd stektermometer. Eller stek kycklingen i mitten av 175 grader varm ugn ca 1 timme. Ös kycklingen med citron- och chilismöret då och då under tiden.
- Ansa salladslöken och låt den steka med kycklingen de sista 5-10 minuterna. Låt kycklingen vila ca 10 minuter. Servera med tomatsalsa och getostkräm.

Du kanske även gillar
Populära recept