Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kyckling med citron- och chilismörglaze

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 mild spansk chilifrukt
  • 1 citron
  • 50-75 g smör
  • 1 msk rapsolja
  • flingsalt, peppar
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 bukett färsk timjan eller rosmarin

Till servering:

  • tomatsalsa, se separat recept
  • getostkräm, se separat recept

Så här gör du

  1. Ansa, dela, kärna ur och strimla chilin. Dela och skiva citronen.
  2. Smält smöret i en liten panna. Tag smöret av värmen och lägg i chilistrimlor och vitlöksskivor.
  3. Pensla kycklingen med oljan. Krydda den med salt, peppar och vitlök.
  4. Bryn kycklingen på direkt värme, lägg på timjanbuketten och efterstek den på indirekt värme under lock tills 82-85 grader innertemperatur, använd stektermometer. Eller stek kycklingen i mitten av 175 grader varm ugn ca 1 timme. Ös kycklingen med citron- och chilismöret då och då under tiden.
  5. Ansa salladslöken och låt den steka med kycklingen de sista 5-10 minuterna. Låt kycklingen vila ca 10 minuter. Servera med tomatsalsa och getostkräm.