Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad korv serveras i baguette med chimichurri & surkål

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 1 st tjock baguette
  • 1 huvud färsk vitkål
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk hel kummin
  • 1 schallottenlök
  • 1 äpple
  • 4 enbär
  • salt
  • eller
  • 1 burk köpt surkål

chimichurri ala Myllymäki

  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad koriander
  • 6 vitlöksklyftor finahackade
  • 2 msk finskuren färsk oregano
  • 3 msk finhackad färsk lök
  • 3 msk finhackad grön paprika
  • 1 ,5 dl olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk limejuice och rivet skal salt
  • svartpeppar
  • 4 st goda smala korvar, välj kryddiga korvar

Så här gör du

  1. Gör surkålen:
  2. Skiva ner vitkålen, riv äpplet, skiva löken, hacka enbären, slå på vinägern och lite salt. Låt sedan kålen koka i ca 10-15 minuter eller tills den mjuknat. Låt sedan stå och svalna till servering.
  3. Gör chimichurrin genom att hacka alla ingredienser fint och blanda i en stor skål, låt sedan den stå och dra till sig.
  4. Grilla korven tills det får fin yta. Ta fram baguetten och dela den på mitten, med en tång eller pincett, ta ut brödet i bagetten så det blir som en ficka eller hålrum. Ungefär som en ihålig baguette, spara bröd längs kanterna så den inte blir helt torr, hålet kan vara ca 2-3 cm brett.
  5. Pilla sedan ner egenkokt eller köpt surkål i brödet, fortsätt med chimichurri och avsluta med två grillade korvar.