Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskkarré med rubbing – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 kg fläskkarré i bit

Rubbing

  • 2 tsk salt
  • 1 tsk lökpulver
  • 2 tsk råströsocker
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad vitlök
  • 1/2 tsk mald ingefära
  • 1 smulat kaffirlimeblad
  • 1 krm riven muskotnöt

Servera med

  • 3 persikor
  • olja
  • flingsalt

SALSA

  • 1/2 ananas
  • 250 g tärnad fryst mango, tinad
  • 1 salladslök
  • 1 orange paprika
  • 1/2 röd chili
  • 1 pressad lime
  • 1 msk avokadoolja
  • salt, svartpeppar

Så här gör du

  1. Rumstemperera köttet. Skär fläsk­karrén i 1 1/2 centimeter tjocka skivor. Blanda salt, lökpulver, råströsocker, ­paprikapulver, chiliflakes, vitlök, ingefära, limeblad och muskotnöt till rubbingen i en skål. Gnid in kryddorna i karré­skivorna.
  2. Grilla skivorna över glöd, cirka 2-3 minuter per sida. Skär sedan skivorna i långa 2 1/2 centimeter breda bitar.
  3. Dela och kärna ur persikorna. Skär dem i klyftor och pensla snittytorna med olja. Grilla persikorna med snittytorna mot glöden, cirka 1 minut. Salta lätt.
  4. Skär ananasen i bitar. Skär salladslök i skivor och tärna paprikan. Blanda allt i en skål med pressad lime och avokado­olja. Smaka av med salt och peppar.