Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad kalventrecote med rödbetor & lökspett

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 PORTIONER
  • cirka 700 g kalventrecote i fyra skivor salt & malen svartpeppar
  • 1 msk oliv- eller rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja

Ugnsrostade rödbetor

  • 6 rödbetor
  • 2 msk oliv- eller rapsolja 5 kvistar salvia
  • 5 kvistar rosmarin
  • salt

Chèvresmör

  • 50 g chèvreost
  • 75 g smör, mjukt

Lökspett

  • 2 gula lökar
  • 1 rödlök
  • 8 små röda steklökar
  • 4 trägrillspett, blötlagda i 10 minuter i kallt vatten
  • salt

Tillbehör

  • rucola
  • färsk rosmarin

Så här gör du

  1. Kalventrecote: Grilla kalventrecoterna på båda sidor. Salta och peppra. Blanda oljan och sojan och pensla köttet med blandningen.
  2. Ugnsrostade rödbetor: Sätt ugnen på 200 grader. Tvätta betorna noggrant, torka av och skär dem i klyftor. Lägg på en plåt och droppa över oljan, repa örterna och strö över. Sätt in plåten mitt i ugnen i cirka 25–30 minuter. Ta ut och strö över salt.
  3. Chèvresmör: Smula ner chèvreosten och rör ihop med smöret.
  4. Lökspett: Skala löken och skär de som är stora i klyftor. Trä upp på blötlagda spett och grilla spetten på medelvärme runtom tills löken börjar mjukna. Salta.
  5. Servering: Servera med chèvresmöret, rödbetorna, lökspetten, rucola och färsk rosmarin.