Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 800 g högrev

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • salt

Potatissallad:


  • 2 kg färskpotatis
  • 6 knippmorötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe färsk lök

Senapsvinägrett:


  • 3 msk grovkorning senap

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 3 dl kallpressad rapsolja
  • 
salt och peppar


Så här gör du

  1. 
Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper.

  2. Låt köttet bli kallt.

  3. Skiva köttet i skivor och grilla det på grillen så att det får färg på båda sidor.
 Pensla med lite BBQ-sauce i slutet av grillningen.

  4. Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna.
 Skala morötterna och koka al dente i saltat vatten. Kyl ner morötterna i kallt vatten.
 Dela rädisorna i halvor. Strimla färsklöken tunt.

  5. Senapsvinägrett: Rör ut senapen i rödvinsvinägern, salta och peppra.
 Vispa i oljan droppvis till det tjocknar.

  6. Servering:
 Blanda potatisen och grönsakerna tillsammans med senapsdressingen.
 Smaka av med salt och peppar.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.