Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad högrev med potatissallad
 – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 30 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer
  • 800 g högrev

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 5 svartpepparkorn
  • 2 lagerblad
  • salt

Potatissallad:


  • 2 kg färskpotatis
  • 6 knippmorötter
  • 1 knippe rädisor
  • 1 knippe färsk lök

Senapsvinägrett:


  • 3 msk grovkorning senap

  • 2 msk rödvinsvinäger

  • 3 dl kallpressad rapsolja
  • 
salt och peppar


Så här gör du

  1. 
Koka högreven med grönsakerna och kryddorna i 2 timmar eller tills det går att sticka en köttgaffel igenom köttet och att den släpper.

  2. Låt köttet bli kallt.

  3. Skiva köttet i skivor och grilla det på grillen så att det får färg på båda sidor.
 Pensla med lite BBQ-sauce i slutet av grillningen.

  4. Potatissallad: Koka potatisen i saltat vatten. Låt potatisen svalna.
 Skala morötterna och koka al dente i saltat vatten. Kyl ner morötterna i kallt vatten.
 Dela rädisorna i halvor. Strimla färsklöken tunt.

  5. Senapsvinägrett: Rör ut senapen i rödvinsvinägern, salta och peppra.
 Vispa i oljan droppvis till det tjocknar.

  6. Servering:
 Blanda potatisen och grönsakerna tillsammans med senapsdressingen.
 Smaka av med salt och peppar.