Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad hjärtsallad (eller pak choi)

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

2 portioner
  • 1 st Hjärtsalladhuvud
  • Små goda tomater

Basilikadressing:

  • 1 st Ägg
  • 1 dl Riven parmesan
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 knippe Basilika
  • 1/2 dl Olivolja
  • 1,5 dl Rapsolja
  • Salt

Så här gör du

  1. Preppa genom att ta fram ägget och oljan så att de har samma temperatur när du börjar med såsen. Dela salladshuvudet i hälften och pensla dem med olja. Skölj tomaterna.
  2. Ta en hög bunke som funkar bra för stavmixer. Knäck ägget och börja med det i botten. Sedan ost och kryddor, hackad basilika och sist oljorna. Sätt ner mixern i botten, full fart och dra den sakta uppåt - och vips så har du en fin dressing. Lite caesarkänsla men med härlig grön somrig smak. Såsen går bra att göra på traditionellt vis också. Då blandar du allt utom oljorna i en mixer och bunke, och under mixning eller vispning tillsätter du oljan, först droppvis och sedan i en tunn stråle till såsen tar ihop. Men det är faktiskt enklare med stavmixern :)
  3. Salladen lägger du på en het grill. 3-4 minuter utan att vända eller röra - då får den fina ränder och därmed den där fina grillade smaken. Vänd. Lägg då på små tomater på grillen, så hinner de bli varma utan att bli kokade. Det ger dem en lite sötare och rundare smak.
  4. Servera salladen med tomater, toppat med dressingen.