Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad hel makrill med citron och oregano


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 4 hela makrillar, rensade och urbenade

  • 1 liten citron

  • 1 färsk oregano

  • 1 knippe dill

  • olivolja

  • Kryddblandning:

  • fint rivet skal av 1 citron

  • 1/2 tsk ingefära

  • 1 msk nymald svartpeppar

  • 1 msk havssalt
  • Till servering:
  • 
600 g tvättad färskpotatis

  • 1 bunt vildsparris (alt. grön sparris)

  • 25 g smör

  • 2 dl gräddfil

  • 1/2 dl hackad gräslök


Så här gör du

  1. Blanda alla ingredienser till kryddblandningen i en skål.

  2. Halvera och skiva citronen tunt. Snitta skinnet på makrillen och stick in citronskivor, lite oregano och dill i snitten. Gnid in makrillarna i olivolja och klappa in kryddblandningen runtom och inuti fisken. Lägg gärna extra örter inuti fisken.

  3. Lägg fiskarna i ett halster och grilla över medelvarm kol i en grill eller över öppen eld, 5-6 min. på vardera sida.

  4. Koka potatisen. Koka sparrisen ett par ­sekunder. Häll av vattnet, lägg i smöret och låt det smälta. Servera till makrillen tillsammans med gräddfil och hackad gräslök.