Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad härlig majs

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

1 portion
  • 4 förkokta majskolvar
  • 500 g fuktat rökspån/enris/hö
  • Salt

Grillad och lättrökt majs med bryntsmör & rostad hasselnöt

  • 4 grillade majs
  • 300 g rumstempererat smör
  • 2 krm riven muskotnöt
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • Citron
  • Salt

Grillad och lättrökt majs med pesto på dragon & pistage

  • 4 grillade majs
  • 1 knippe dragon
  • 50 g rucola
  • 2 dl pistagenötter
  • 1 dl ljummen rapsolja
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 dl hackade färska örter
  • Svartpeppar
  • Citron
  • Salt

Så här gör du

  1. Anordna en grill med glödbädden som täcker halva grillen. Grilla majsen gyllenbruna över glöden.
  2. Lägg majskolvarna på den glödfria sidan.
  3. Tillsätt det fuktade rökspånet och täck med locket.
  4. Rök i minst 5 minuter.
  5. Avsluta med salt.
  6. Grilla majsen.
  7. Bryn hälften av smöret.
  8. Låt svalna.
  9. Blanda med det rumstempererade smöret.
  10. Smaka av med muskotnöt, citron och salt.
  11. Dela ner majskolvarna i tre bitar.
  12. Rulla majsen först i smöret och sedan i dem hackade nötterna. Servera.
  13. Grilla majsen.
  14. Rosta dem hela pistagenötterna med lite salt i en stekpanna. Lägg tillsammans med dragon, rucola och olja i en mixerkanna. Mixa slät och smaka av med citron och salt.
  15. Blanda dem hackade nötterna med örterna. Dela ner majskolven i tre bitar och rulla först i peston och sedan i dem hackade örterna. Avsluta med svartpeppar.