Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad halloumi med sommarprimörer


Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 15 st har redan röstat

Halloumiost är perfekt att grilla på sommaren, och är verkligen hur gott som helst! Dessutom har halloumi en hög proteinhalt. Det är praktiskt att rosta grönsaker i ugn för att sen servera dem med skivor av nygrillad ­halloumi och en salsa på ­persilja och citron.
 Det blir verkligen ljuvligt gott!

Perfekt sommarrätt som gör sig utmärkt på buffébordet och som enkel sommarlunch.

Ingredienser

4 portioner

  • 2 förpackningar skivad halloumi à 200 g

  • 1-2 msk olivolja

  • Grönsaker:

  • 1 färska morötter

  • 1 färsk lök (3 lökar)

  • 1 paprika

  • 1 mild spansk pepparfrukt

  • 1 grön sparris
  • 
4-5 vitlöksklyftor
  • 
3-4 msk olivolja

  • 1 tsk flingsalt

  • Salsa:
  • 
2 msk finhackad persilja
  • 
finstrimlat skal av 1 vältvättad citron

  • 2-3 msk olivolja

  • Till servering:

  • yoghurt


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala morötterna. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Dela och kärna ur pepparfrukten. Bryt den hårda nedersta delen av sparrisen. Blanda morötter, lök, paprika och vitlöks­klyftor med hälften av oljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15 minuter.

  3. Blanda pepparfrukten och ­sparrisen med resten av oljan, lägg dem bredvid morötterna och grön­sakerna på ugnsfatet och rosta ­ytterligare cirka 12 minuter. Salta.

  4. Blanda ihop ingredienserna till ­salsan.

  5. Pensla ostskivorna med oljan, grilla dem cirka 1 minut på varje sida och lägg dem ovanpå grönsakerna. Ringla över salsan. ­Servera med yoghurt.