Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad halloumi med sommarprimörer


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 25 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 förpackningar skivad halloumi à 200 g

  • 1-2 msk olivolja

  • Grönsaker:

  • 1 färska morötter

  • 1 färsk lök (3 lökar)

  • 1 paprika

  • 1 mild spansk pepparfrukt

  • 1 grön sparris
  • 
4-5 vitlöksklyftor
  • 
3-4 msk olivolja

  • 1 tsk flingsalt

  • Salsa:
  • 
2 msk finhackad persilja
  • 
finstrimlat skal av 1 vältvättad citron

  • 2-3 msk olivolja

  • Till servering:

  • yoghurt


Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Skala morötterna. Ansa och dela löken. Dela, kärna ur och skär ­paprikan i bitar. Dela och kärna ur pepparfrukten. Bryt den hårda nedersta delen av sparrisen. Blanda morötter, lök, paprika och vitlöks­klyftor med hälften av oljan på ett ugnssäkert fat med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen 15 minuter.

  3. Blanda pepparfrukten och ­sparrisen med resten av oljan, lägg dem bredvid morötterna och grön­sakerna på ugnsfatet och rosta ­ytterligare cirka 12 minuter. Salta.

  4. Blanda ihop ingredienserna till ­salsan.

  5. Pensla ostskivorna med oljan, grilla dem cirka 1 minut på varje sida och lägg dem ovanpå grönsakerna. Ringla över salsan. ­Servera med yoghurt.