Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad halloumi med oliv- och tomatsallad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Ingredienser

1 portion
  • 600 gr halloumi
  • 6 stora tomater
  • 1 ,5 dl kalamataoliver
  • 1 liten rödlök i tunna ringar
  • 1 gurka
  • 1 cosmopolitansallad
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 0 ,5 dl olivolja
  • 3 dl turkisk eller grekisk yoghurt
  • 0 ,5 gurka
  • 1 vitlöksklyfta salt och peppar olivolja

Så här gör du

  1. Börja med att riva 0,5 gurka. Lägg på en tallrik och salta. Låt stå och dra i 10 minuter, krama sen ur vattnet ur gurkan. Blanda med yoghurt och riv ner vitlöksklyftan samt olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär salladen till munsstora bitar. Lägg i en stor salladsskål. Skär tomaterna i ojämna klyftor. Skala 1 gurka och klyv på längden. Kärna ur genom att dra en sked längs med kärnorna. Skär gurkan i stora tärningar.
  3. Lägg gurka och tomater i salladsskålen med rödlöksringar. Droppa över vinäger och olivolja, salta och peppra och vänd runt salladen försiktigt. Strö oliver över.
  4. Dela halloumin i 1 cm bitar. Pensla med olivolja och grilla sen över hög värme i ca 0,5-1 minut per sida. Servera genast med salladen och tsatsikin!