Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad hälleflundra med grön sås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

6 personer
  • 6 bitar hälleflundrafilé
  • Olivolja till grillpannan
  • 3 dl risoni, liten pasta eller ersätt med ris
  • 1 dl grädde
  • 2 msk fint hackad gräslök
  • Saften av 1/2 citron
  • Salt och peppar

Sås

  • 1 1/2 dl créme fraiche
  • 1 1/2 dl grädde
  • 100 g smör, rumsvarmt
  • Blad av några kvistar färsk basilika
  • Blad av några kvistar bladpersilja
  • Saften av 1/2 citron
  • Salt och peppar

Tomater

  • 2 askar små plommontomater eller cocktailtomater
  • 1 babyspenat
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Så här gör du

  1. Hetta upp olja i grillpannan. Grilla fisken 2-3 minuter på varje sida. Sätt sedan in dem i ugn på 150 grader i cirka 7-8 minuter eller tills fisken när färdig.
  2. Koka risonin enligt anvisning på paketet. Spola i kallt vatten. Koka upp 1 dl grädde och blanda ner risoni och gräslök. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  3. Koka upp créme fraiche och grädde till såsen. Tillsätt smöret i små klickar under vispning. Mixa ner basilika och persilja. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Fräs tomaterna hastigt i olivolja. Tillsätt spenaten och fräs ytterligare någon minut. Salta och peppra. 5 Lägg upp fisk, risoni, tomater och sås. Servera och njut.