Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskytterfilé med bbq-sås

Betyg: 2/5 Sätt ditt betyg. 50 st har redan röstat

Recept på grillad fläskytterfilé med smak av citron och fänkål. Fläskytterfilé är en benfri kotlettrad, även kallad fläskhare. Serveras med en gul bbq-sås, som du hittar recept på här.

Fler goda recept på sås och röror ill grillat hittar du här!

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg fläskytterfilé

Rub

  • 1 tsk hackad, torkad vitlök
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt

BBQ-olja

  • 1 msk valfri BBQ-sås
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Citronmarinerad fänkål

  • 1 fänkål
  • 1 citron, finrivet skal och 2 tsk citronsaft
  • 1 1/2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1/2 röd chili

Grillad färskpotatis

  • förkokt färskpotatis

Gott till

  • gul BBQ-sås

Så här gör du

  1. Fläskytterfilé: Mixa alla kryddor till rubben i en kryddkvarn eller mal i mortel. Rör samman BBQ-sås och olja i en liten skål.
  2. Gnid in köttet med kryddorna och låt det stå i 3–4 minuter.
  3. Grilla köttet på direkt värme runtom, flytta över till indirekt värme och grilla köttet tills innertemperaturen är 68–70 grader, vänd köttet då och då.
  4. Pensla med BBQ-olja och vira in köttet i aluminiumfolie. Pensla ytterligare en gång med BBQ-oljan precis före servering.
  5. Citronmarinerad fänkål: Hyvla fänkålen tunt på mandolin, blanda med citronsaft, skal och olja. Strimla chilin och vänd i. Låt stå och marinera i 10 minuter.
  6. Grillad färskpotatis: Grilla den förkokta potatisen på medelvärme på grillen tills den får en fin yta.
  7. Servering: Skiva upp och servera fläskharen med citronmarinerad fänkål, grillad färskpotatis och gul BBQ-sås.