Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskytterfilé med bbq-sås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 63 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner
  • 1 1/2 kg fläskytterfilé

Rub

  • 1 tsk hackad, torkad vitlök
  • 1/2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk chiliflakes
  • 1 tsk torkad persilja
  • 1/2 tsk fänkålsfrön
  • 2 tsk flingsalt

BBQ-olja

  • 1 msk valfri BBQ-sås
  • 2 msk oliv- eller rapsolja

Citronmarinerad fänkål

  • 1 fänkål
  • 1 citron, finrivet skal och 2 tsk citronsaft
  • 1 1/2 msk oliv- eller rapsolja
  • 1/2 röd chili

Grillad färskpotatis

  • förkokt färskpotatis

Gott till

  • gul BBQ-sås

Så här gör du

  1. Fläskytterfilé: Mixa alla kryddor till rubben i en kryddkvarn eller mal i mortel. Rör samman BBQ-sås och olja i en liten skål.
  2. Gnid in köttet med kryddorna och låt det stå i 3–4 minuter.
  3. Grilla köttet på direkt värme runtom, flytta över till indirekt värme och grilla köttet tills innertemperaturen är 68–70 grader, vänd köttet då och då.
  4. Pensla med BBQ-olja och vira in köttet i aluminiumfolie. Pensla ytterligare en gång med BBQ-oljan precis före servering.
  5. Citronmarinerad fänkål: Hyvla fänkålen tunt på mandolin, blanda med citronsaft, skal och olja. Strimla chilin och vänd i. Låt stå och marinera i 10 minuter.
  6. Grillad färskpotatis: Grilla den förkokta potatisen på medelvärme på grillen tills den får en fin yta.
  7. Servering: Skiva upp och servera fläskharen med citronmarinerad fänkål, grillad färskpotatis och gul BBQ-sås.