Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Grillad fläskkotlett på italienska

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Med: Paolo Roberto. Grillade fyllda fläskkotletter (Costolette di maiale ripiene, alla griglia).

Ingredienser

4 personer
  • 4 fläskkotletter med ben (á ca 175 g), ca 2 cm tjocka och jämnt skurna, lätt marmorerade och gärna med en fettrand
  • 2 schalottenlökar
  • 10 kärnfria svarta oliver
  • ca 75 g salami
  • 2 msk finhackad färsk rosmarin
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • tandpetare

Grillad tomat med färska örter (Pomodoro alla griglia con erbe fresche)

  • 4 tomater
  • olivolja
  • flingsalt
  • svartpeppar
  • 1 tsk färsk timjan, hackad
  • 1 tsk färsk oregano, hackad

Friterade färska bondbönor (Fave fritte)

  • 200 g färska bondbönor spritade (urtagna ur bönskidan) eller ca 600 g ospritade
  • 1 vitlöksklyfta, finskivad
  • 1 liten torkad peperoncino (chili)
  • 3-4 msk olivolja
  • 1 ⁄2 tsk salt
  • parmesanost skuren i små flagor

Så här gör du

  1. Tänd grillen
  2. För att få en ficka för fyllningen, putsa först köttet och skär sedan ett snitt längs med som delar köttet på mitten, Salta och peppra kotletterna inuti och på båda sidor.
  3. Grovhacka lök, oliver, salami och rosmarin i en mixer eller matberedare.
  4. Pensla kotletterna med olivolja inuti och runt om. Snitta fettranden och fördela fyllningen i kotletterna. Fäst samman med tandpetare.
  5. Grilla kotletterna på hög värme på båda sidor i 1 minut och sedan på låg värme i ytterligare cirka 2 minuter på varje sida. Låt kotletterna vila i några minuter på ett fat övertäckt med folie.
  6. Servera med grillade tomater och friterade bondbönor.
  7. Tänd grillen.
  8. Skölj, torka av och dela tomaterna. Låt gärna fästet sitta kvar om du använder
  9. kvisttomater. Pensla snittytan med olivolja, salta och peppra och strö över kryddorna. Tryck försiktigt med en sked eller med handflatan så att kryddorna fastnar.
  10. Placera tomaterna på grillen med snittsidan uppåt, grilla dem i några minuter. Vänd sedan tomaterna och grilla dem med snittsidan nedåt i ca 6-8 minuter eller tills de fått en rejäl grillyta. Pensla med lite olivolja, strö över lite extra salt och kryddor om det behövs.
  11. Passar bra till grillat kött och till fisk.
  12. Förväll bönorna i kokande vatten, i ca 1 minut. Spola av med kallt vatten och låt dem rinna av. Skala sedan bort hinnan runt bönan.
  13. Hetta upp olivolja i en stekpanna. Tillsätt bönor, vitlök och peperoncino (peperoncinon tas upp och kastas efter 1 minut) . Strö över salt och fritera bönorna i 2-3 minuter.
  14. Ta upp dem och låt dem snabbt rinna av på hushållspapper. Servera med överströdda parmesanflingor.